3 tips voor uw elektrische fiets!

Er is geen beter gevoel dan heerlijk in de natuur te fietsen, wetend dat je goed voorbereid op weg bent gegaan. Hiervoor heeft 1-2wielers.nl een aantal tips, om te voorkomen dat uw tripje vervelend afloopt.

Controleer de bandenspanning voordat u weggaat
Er is niets vervelender dan een lege band wanneer u al onderweg bent, frustrerend en vooral onhandig. Zorg daarvoor altijd dat u van te voren uw bandenspanning checkt. Dit kan heel simpel door de band te voelen. Een goede bandenspanning zorgt er niet alleen voor dat u niet op platte banden komt te staan maar verhoogt ook nog de afstand die uw elektrische fiets kan rijden.

Laadt uw batterij niet compleet leeg lopen
Een lege batterij is niet alleen vervelend wanneer uw onderweg stil komt te staan, het is ook nog eens slecht voor de levensduur van de batterij. Daarentegen is uw fiets non-stop aan de oplader doen ook niet goed voor de batterij. Volg daarom te allen tijde de oplaad instructies van de fabrikant op.

Wees voorzichtig in bochten
Trap of versnel nooit in bochten, er is namelijk een grote kans dat de fiets hierdoor onderuit gaat. Een elektrische fiets heeft namelijk een hogere optrek snelheid. Tevens is er een kans dat je trappers de grond raken en deze hierdoor stuk gaan.

Blijf onze blog in de gaten houden voor nog meer tips!

Laatste nieuws
NIEUWSBRIEF

Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang al onze tips en nieuws!