website Skip to content
GRATIS VERZENDING VANAF €800,-
BEZORGING DOOR HEEL NEDERLAND&BELGIE

Search Products

Fiets accu laten reviseren of nieuw kopen?

Fiets accu laten reviseren of nieuw kopen?

Heb je een elektrische fiets? Deze fiets werkt op een accu en zorgt ervoor dat je langere afstanden met veel gemak kunt overbruggen. Na verloop van tijd zal de accu van je fiets slechter gaan presteren. Dit kan door slijtage, maar ook door een ongeval, bijvoorbeeld omdat de fiets gevallen is.

WAT KUN JE DOEN?

In dit geval heb je twee opties: je kunt een nieuwe accu aanschaffen, maar het is ook mogelijk om en accu te reviseren. Een fietsaccu reviseren, wat houdt dit in? En in hoeverre is dit beter dan nieuwe accu kopen voor je een elektrische fiets? Hier vind je alle belangrijke informatie en lees je wat beter is: de fietsaccu reviseren of nieuw kopen?

Voordat je ontdekt wat je mogelijkheden zijn voor de accu van je fiets, is het goed om te weten hoe de fietsaccu werkt. De accu van je fiets bestaat uit batterijcellen. Deze cellen hebben hun eigen wattage. Samen vormen deze batterijcellen een accu. Vrijwel iedere accu heeft een systeem waardoor de waardes van afzonderlijke cellen binnen de perken blijven.

Het kan voorkomen dat de batterijcellen na verloop van tijd slechter gaan presteren. Dit kan onder andere komen door veelvuldig opladen en ontladen. Dit werkt net als een mobiele telefoon, na verloop van tijd wordt de batterij ook slechter.

WAT IS REVISEREN?

Reviseren is een ander woord voor herstellen. Een fietsaccu hoeft niet altijd helemaal vervangen te worden. Het is ook goed mogelijk om bepaalde onderdelen te herstellen: dit wordt reviseren genoemd. De fietsaccu reviseren is onder andere aantrekkelijk om de volgende redenen:

  • Het is hierdoor niet nodig om een fietsaccu te vervangen.
  • Reviseren is minder milieubelastend omdat goede onderdelen hergebruikt worden.
  • Je bepaalt zelf de capaciteit van de nieuwe batterijen.
  • Je bepaalt zelf de actieradius van de nieuwe batterijen.
  • Je krijgt bij 1-2wielers standaard 2 jaar garantie op de batterijen.
  • Je bent met reviseren 40 tot 50% goedkoper uit.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op!

Met vriendelijke groet,

Robin Nota


Kortingscode
SCROLL UP