website Skip to content
GRATIS VERZENDING VANAF €800,-
BEZORGING DOOR HEEL NEDERLAND&BELGIE

Search Products

Voorbereiden op de herfst als wielrenner

Voorbereiden op de herfst als wielrenner

Hoewel we op dit moment nog kunnen genieten van echt zomers weer, zal het niet lang meer duren voor de herfst haar intrede doet. De dagen worden korter, de temperaturen worden koeler en over een tijdje zullen de bomen weer hun bladeren verliezen. Vervelend? Ach, alleen als je je niet goed voorbereid. Als echt doorgewinterde fietsers zeggen we bij 12GO Biking: ‘slecht weer bestaat niet, alleen een slechte voorbereiding.’ Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen dat je in het voorjaar veel harder en langer kunt fietsen als je in de koudere maanden ook door blijft fietsen. In deze blog vertellen we jou hoe je zo comfortabel mogelijk blijft genieten van het fietsen in het najaar.

Draag de juiste kleding

Laagjes
Trek niet meteen je gevoerde lange mouwen jersey uit de kast wanneer het buiten frisser wordt. Investeer beter in fijne laagjes die je gemakkelijk aan of uit kunt doen onderweg. Echte must haves zijn bijvoorbeeld armstukken en beenstukken. Deze doe je aan wanneer je vertrekt in de vroege, frisse ochtend of je neemt ze mee voor wanneer het in de avond afkoelt. Arm- en beenstukken zijn er in verschillende diktes, zodat je voor iedere temperatuur een fijne keuze hebt. Zijn lange beenstukken net te warm? Kies er dan voor om enkel kniestukken mee te nemen om je knieën te beschermen tegen de kou. Zo ga je blessures tegen.

Nog een belangrijk accessoire is het ondershirt. Deze extra laag die je onder je jersey draagt biedt warmte, maar zorgt tevens voor ventilatie. Ondershirts hebben een vochtafdrijvende en sneldrogende werking. Daardoor vat je minder snel kou. 

Ook óver je jersey kun je extra laagjes dragen. Een fijne toevoeging aan je kledingcollectie is een windjack zonder mouwen. Deze zorgt ervoor dat je lichaam warm blijft. Ze zijn heerlijk om te dragen wanneer het net wat frisser wordt. Wanneer het warmer wordt rits je de jersey gemakkelijk open of je steekt hem in het rugvakje van je jersey. Wordt het nog frisser, dan draag je het best een Fietsjack met lange mouwen. Bij regenachtig weer kies je voor extra veiligheid voor een windjack met een opvallende kleur.


Kortingscode
SCROLL UP